Se innsendte forslag

Fornavn og EtternavnFirma/EtatFornavn og EtternavnFirma/EtatForslag til temaBegrunnelse/Utfyllende tekstEntry Date
Dirk NiemannLNS ASDirk NiemannLNS AStunnel, robotikk, Big data

vi møte stadig nye strengere krav

2022-06-01 19:59:48
Elin Dalen-RasmussenStatens vegvesen, UtbyggingElin Dalen-RasmussenStatens vegvesen, UtbyggingSamhandling mellom MOPS og leverandører i prosjektering og bygging, og leveranser i sanntid

Dette er eneste arena er alle entreprenører og rådgivere og leverandører av prosjekterings(samhandlings)verktøy er samlet. Forventninger kan kommuniseres ut, og gevinstene ved å følge opp disse forventningene kan synliggjøres til bransjen gjennom MOPS-produktutvikling i 2023 og 2024.
For Modellorientert byggherre i Statens vegvesen vil BA-nettverket være en god arena å kommunisere på. og en god arena å få tilbakemeldinger, som bidrar til utvikling.

Jeg foreslår derfor meg selv om dere ønsker. For 2022 blir mitt temaforslag å snakke om forholdet mellom VU053/R000 og MOPS, og synliggjøre hvor man må tette "hulrommene" i strukturert dataflyt. Gjerne en workshop mellom bransjen, UML-modelleringsprosjektet, samt MOPS.

2022-06-02 08:23:24
Katrin Johannesdottir Trimble Sandvika   Maskinstyringsdata; Krav om dokumentasjon av utført arbeid i tunnel;

I dag finnes det mange forskjellige dialekter og format som brukes for maskinstyring. Det gjør at store prosjekter som har mange type maskinstyringer inne har en ekstra jobb med dataflyt og administrasjon av data. Det må jobbes med å ha en type format.

Krav om dokumentasjon av utført arbeid i tunnel er veldig forskjellige mellom byggherrer f.eks. SVV, NV, BaneNor og kraftverkbransjen. Kontraktspostene er veldig forskjellige og det er vanskjelig å digitalisere når dette må spesieltilpasses til hvert prosjekt.

2022-06-03 18:41:01
Inger HokstadInger Hokstad AS  Tunnel

Følgende er forslag fra andre enn meg, men kan hende de legger inn selv også.

Tetthet på scanning I tunnel
· Råfjell
· Etter spruting
· Knølkontroll

· Fotografering
· Format, ID, lokasjon

· MWD data utveksling

· Oppdatere kontraktsformuleringer

· Modell veglinje, kontur

--

Novapoint Tunnel?
Gemini Tunnel?
Leica?
Norgeodesi/Trimble?
Infrakit?
Digitun/IFC Tunnel?

2022-06-07 12:59:41
Jan Erik HoelTrimble Solutions Sandvika  Tema for tunnelsamling: IFC Tunnel - Innblikk i standardiseringsarbeidet og status på arbeidet

Jan Erik Hoel representerer NFF og Norge i arbeidet med å utarbeide tunnel-utvidelsen til IFC-standarden; IFCTunnel. Han vil fortelle om dette arbeidet, hva status er nå og når vi kan forvente at tunneltillegget blir en del av det offisielle IFC-skjemaet. I tillegg vil han fortelle om de viktigste utvidelsene av skjemaet slik de er foreslått p.t..

2022-06-08 07:06:06