Nettverkstreff 24. sept. REVISJON av håndbøker mm.

Nettverkstreffet 24. september har fått mer spisset innhold mot REVISJON av håndboker i Statens vegvesen og i Jernbaneverket, og noe mindre på Landskapsarkitektur.

Det har vært en travel start på høsten, med VELDIG mye spennende som skjer!

24. september blir en slags «Status BIM Samferdsel og instrastruktur på 6 timer».

Link til Program, påmeldingsskjema og deltakerliste her

VI har akkurat avsluttet et VELDIG interessant standardiseringsarbeide i SOSI Landskapsarkitektur, hvor STATSBYGGS FoU-prosjektet i godt samarbeide med eks. NVDB i Statens vegvesen har meldt inn objekttyper og egenskaper, og vi har etter 1 års MORSOM og SOLID jobbing resultatet klart for høring. (Feiring m. bløtkake 6. november).
Foruten at dette dreier seg om BIM Landskapsarkitektur, dreier det seg om å gå et langt skritt videre mhp. samspill BIM/GIS og SOSI/GML og IFC…. Vi er ikke i mål, men det er selvfølgelig dette som er «kongstanken».
VI ER I MÅL med høringsdokumentene! – I praksis betyr det at vi er klare for å kunne stille krav om BIM landskapsarkitekturdata på GML (og kanskje også SOSI Prikk), og at «noen» trolig allerede grubler på IFC.

Thor Sigurd Thorsen, Vegdirektoratet (Hb V770) er tilbake etter en velfortjent pappa-permisjon, og Jernbaneverket har startet med å rigge et veldig spennende prosjekt NY «Håndbok i digital planlegging i Jernbaneverket», denne gang i et særdeles godt samspill med bransjen, softwareleverandører, Statens vegevsen og med ambisjoner om åpne standarder.

GÅ IKKE GLIPP AV dette!

Neste «oppfølgings-nettverkstreff» er 12. november – HOS JERNBANEVRKET! (Foreløpig står Jernbaneverket, Powel og Focus Software i programmet denne dagen.

Da regner vi med at de fleste har deltatt og forkunnskaper fra 24. september…

RASK PÅMELDING!

 

NB! Programmet er litt justert i forhold til tidligere, så for dere som allerede er påmeldt – Sjekk, og meld dere av/send epost hvis det ikke er minst like interessant som før. Et par punkter er tatt vekk, og kan evt. suppleres med i Lync-møte. Hovedsaken er at temaet er blitt Håndbøker og BIM Samferdsel og infrastruktur inkl. landksapsarkitektur, men ikke KUN Landskapsarkitektur.

VELKOMMEN!

 

Mvh.

Inger Hokstad
ihokstad@ba-nettverket.no

90175571

 

 

Del på…

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin