Nyhetsbrev 7.juni 2019

Se kort film om SOSI og SOSI-metoden
Har laget en 7 minutters film for å forklare hvor omfattende, bra, men samtidig hvor vanskelig SOSI-arbeidet er. Anvendelse av ISO 211-standardene! Dyp respekt! 🙂
Dette kompliserte standardiseringsarbeidet er helt nødvendig for å gjøre dataflyt enkelt for oss! 🙂 Forventes at BA-Nettverket ser. 🙂

Se presentasjon ved Knut Jetlund, SOSI-XSD-GML til NVDB
Har også et opptak fra svært interessant Skype-presentasjon, hvor Knut Jetlund, Statens vegvesen (Hamar) presenterer hvordan Datakatalogen til NVDB i SOSI Modellregister benyttes til å lage XSD-skjemaer for dataleveranser til NVDB på GML-format. I henhold til Objektliste for ferdigvegsdata til NVDB. Tar ca. 25 minutter.
(Har ogsĂĄ en litt lengre versjon MED interessante kommentarer, spørsmĂĄl og svar…)

Henvendelse fra PhD-stipendiat ved Universitetet i Agder
Oppfordrer til å svare på spørreundersøkelse angående bruk av BIM.
Se henvendelse med LINK under:

Hei!

Mitt navn er Grethe Frislie og jeg jobber som PhD stipendiat ved Universitetet i Agder avd Grimstad. Jeg forsker på temaet BIM (Building Information Model, Modelling and Management) i prosjektet MEERC ved UiA (https://meerc.uia.no/). Professor Eilif Hjelseth ved NTNU er min veileder og har i den forbindelse foreslått at jeg kontakter dere med min forespørsel.

Per tiden forsker jeg pĂĄ temaet BIM teknologi, og har i den forbindelse utarbeidet en spørreundersøkelse som jeg hĂĄper pĂĄ mest mulig svar pĂĄ. FormĂĄlet med undersøkelsen er ĂĄ kartlegge hvilke programmer som er mest brukt til BIM i bygg- og anleggsbransjen i Norge. 

Jeg sender derfor denne forespørselen til dere som er i strategiske posisjoner i tilknytning til store nettverk innad i bransjen, med et ønske og en liten bønn om at dere kan hjelpe meg med ĂĄ distribuere lenken til spørreundersøkelsen rundt i deres nettverk? 

Lenken er:  https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=LN3M3P36UP12

Del pĂĄ…

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin